Ervaringen

Veel belangrijker dan mijn CV en ervaringen, zijn de ervaringen van de mensen die ik mocht begeleiden. Zij kunnen je vertellen dat zij bij mij ruimte en aanvaarding hebben ervaren. Fijngevoeligheid en professionaliteit. Verbinding die hen hielp om zelf ook weer in verbinding te komen met zichzelf, met anderen, met God. Ze kregen hun vitaliteit weer terug. Gingen stappen zetten die ze eerder niet durfden zetten. Kwamen opnieuw tot ontwikkeling en bloei. Bij mij word je niet aan het lijntje gehouden. Ik begeleid je nooit langer dan nodig is. Maar ook zolang als jij het nodig hebt. En ben je bij mij niet aan het juiste adres, dan zal ik je helpen dat juiste adres wel te vinden.

Hieronder vind je wat ervaringen van mensen die ik heb begeleid.

 

 

“De coaching die ik van Henk heb gekregen kan ik samenvatten in een paar woorden: betrokken, meeverend waar het kan en standvastig waar nodig, relaxte sfeer, verbinding, oprecht en eerlijk.”

Vrouw, 44 jaar

 

 

Na wat drempels te hebben genomen, die zijn er toch als je hulp zoekt, ben ik bij Henk terecht gekomen. Wat ben ik blij en dankbaar dat ik dat gedaan heb. Henk is een hele lieve, warme man die veel liefde in zijn hart heeft en zorgt voor een ontspannen en veilige sfeer waarin je helemaal jezelf kunt zijn. Voor het eerst had ik het gevoel dat iemand me echt begreep en dat is een bijzondere ervaring. De chaos in mijn hoofd heeft plaats gemaakt voor rust en blijdschap en het belangrijkste; ik heb Jezus teruggevonden in mijn hart.

Vrouw, 44 jaar

 

 

De liefde laat geen ruimte voor angst; volmaakte liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden. -- 1 Johannes 4:18

 

Met deze tekst worstelde ik al enige jaren. Ik ben een man van middelbare leeftijd, heb een lieve vrouw en vier prachtige kinderen, en weet dat ik in Christus een geliefd kind van God ben. En toch kende ik nog steeds angst in m’n leven, angst om af te gaan, angst om afgewezen te worden. Die angst openbaarde zich als ik voor een groep stond om iets te presenteren. Het voelde dan dat iets in mij blokkeerde, mij in een bepaalde houtgreep nam waarbij ik de controle om vrijuit te spreken kwijt raakte. En daarna altijd weer die gevoelens van mislukking, teleurstelling, afwijzing en veroordeling.

 

Henk bood mij aan mij in dit “innerlijk conflict“ te begeleiden. Ik herkende mij in dat “innerlijk conflict” daar ik - eigenlijk al heel lang - delen van mezelf die ik niet “goed genoeg” vond steeds maar weer wegduwde alsof dat deel niet bij mijn persoon zou horen. Ik distantieerde me dus van dat deel. Tijdens de coaching gesprekken zijn we teruggegaan naar mijn kinderjaren als peuter en als puber. Ik heb bewust contact gemaakt met de delen die ik wegduwde en mocht gaandeweg bemerken dat er steeds meer verbinding kwam met die delen die ik al jaren had weggeschoven.

Het primaire doel van de coaching was om de angst voor het presenteren in groepen kleiner te maken door het “innerlijk conflict” te herstellen. Uiteindelijk hebben de gesprekken ertoe geleid dat ik meer van mezelf ben gaan houden, ook van de delen die ik niet zo mooi vond. Ik heb geleerd mezelf te accepteren zoals God mij heeft gemaakt en dat geeft intens veel vreugde en vrede. De coaching heeft mij dus meer gebracht dan wat aanvankelijk het doel was.

 

In het nieuwe jaar hoop ik in onze gemeente - als lid van de werkgroep van een discipelschapscursus - een aantal avonden leiding geven aan een groep van plus minus 25 mensen. Ik zal eerlijk zijn, ik vind het nog steeds spannend en tegelijkertijd weet ik nu dat ik daar mag staan zoals ik ben, in mijn kwetsbaarheid en mijn gebrokenheid, en daar heb ik vrede mee. Aan God alle dank en eer!

Man, 48 jaar